Franchise

De advocaten van Scope zijn in hoge mate gespecialiseerd in franchiserecht. Franchiserecht is een bijzondere mix van verschillende expertises; algemeen contractenrecht, rechtspraak op het gebied van franchising maar ook huurrecht en Europees mededingingsrecht.

Wij werken voor toonaangevende nationale en internationale franchiseorganisaties in diverse sectoren. Ook treden wij op voor diverse belangenvereniging van franchisenemers en begeleiden wij (beginnende) ketens bij hun nationale en internationale expansie. Er is gespecialiseerde parate kennis over alle juridische facetten van franchising. Door onze jarenlange ervaring delen wij als sparring partner niet alleen juridische maar ook praktische kennis.


Expertise:

  • Adviseren in het voortraject, informatie-uitwisseling (prognose-problematiek) en opstellen voorovereenkomsten;
  • Opstellen en beoordelen van franchiseovereenkomsten en Master Franchise overeenkomsten;
  • Procesadvocaat in franchisegeschillen;
  • Advisering en procesvoering in geschillen over omzet en winstprognoses in franchising, beëindiging van franchiseovereenkomsten, de geldigheid van concurrentiebedingen, overdracht van klanten bestanden en het tot stand brengen van exit regelingen;
  • Juridische beoordeling van franchise handboeken;
  • Juridisch advies bij internationalisering van franchiseformules

Voor de internationale aspecten van franchising bieden wij u een internationaal netwerk van in franchising gespecialiseerde advocaten, accountants en belastingadviseurs.

CONTACT OPNEMEN

 

 

 

Case study: Grensoverschrijdende samenwerkingen

Een standaard internationale (UK of USA) franchiseovereenkomst is in Nederland niet zomaar toepasbaar of juridisch afdwingbaar. Met een aantal aanpassingen hebben wij diverse overeenkomsten  compliant gemaakt aan de Nederlandse (en EU) regelgeving.

Case study: Verandertrajecten

Retail ketens bevinden zich in verandertrajecten, transformeren eigen vestigingen naar franchise, of juist andersom; zij stoten franchisenemers af. Hierbij spelen diverse juridische vragen een rol waarover wij vaak adviseren: kan een franchiseovereenkomst zomaar tussentijds worden ontbonden, hoe verdelen we de kosten, hoe wordt een vestiging ‘teruggekocht”, welke contracten bieden wij aan nieuwe franchisenemers en wat doen we met concurrentiebedingen?