What's new: PRIVACY

11.04.17 PRIVACY

Privacy Shield EU-VS

In de zomer van 2016 zijn de Safe Harbor Principles vervangen door het zogenaamde Privacy Shield. Het Privacy Shield maakt het mogelijk om persoonsgegevens vanuit Europa en Zwitserland naar de Verenigde Staten door te sturen. Het Privacy Shield houdt kort gezegd in dat bedrijven via een zelf-certificering zich kunnen laten registreren. Deze […]

Lees meer

Workshop: Lead Generatie Facebook

Steeds meer ondernemingen en instellingen gebruiken social media om te adverteren en waardevolle leads te genereren. Deze media beschikken immers over een schat aan informatie van de gebruikers. Deze informatie is juist voor bedrijven of instellingen die op zoek zijn naar nieuwe klanten, leden of donateurs zeer interessant. In onze praktijk krijgen […]

Lees meer
06.09.16 PRIVACY

Een nieuwe EU-Verordening gegevensbescherming

Afgelopen voorjaar is de nieuwe EU-Verordening gegevensbescherming goedgekeurd en gepubliceerd. De verordening is vanaf mei 2018 van toepassing. Vanaf die datum geldt er in de EU nog maar één privacywet. De algemene verordening gegevensbescherming legt aan organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen op. Er wordt meer nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van […]

Lees meer
06.09.16 PRIVACY

EU-VS-privacyschild gelanceerd

De Europese Commissie heeft afgelopen juli het EU-VS-privacyschild gelanceerd. De uitvoeringsverordening beschermt de grondrechten van eenieder in de EU van wie persoonsgegevens naar de Verenigde Staten worden doorgegeven, en zorgt daarnaast voor juridische duidelijkheid voor ondernemingen die trans-Atlantische gegevensdoorgiften nodig hebben. Uitvoeringsverordening EU-VS Privacyschild

Lees meer

ACM gaat nieuwe cookiebepaling actief handhaven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in een persbericht bekend gemaakt dat hij de nieuwe cookieregels, die vorige week van kracht zijn geworden, actief gaat handhaven. De nieuwe cookieregels betreffen een versoepeling van de in artikel 11.7aTw neergelede toestemmingplicht.  Uit de nieuwe wet volgt bijvoorbeeld dat voor de analytische cookies, die vrijwel geen inbreuk […]

Lees meer

Nieuw Privacy Beleid Facebook

Per 1 januari 2015 heeft Facebook een nieuw privacy beleid voor haar gebruikers. Facebook kan zijn gebruikers overal volgen en zal het alle sites die de gebruiker bezoekt onthouden. Bovendien heeft  Facebook toegang tot alle contacten uit het adresboek van de gebruiker en alle data die de gebruiker verstuurt via andere applicaties, […]

Lees meer
17.12.14 PRIVACY

CBP legt Google last onder dwangsom op

Het CBP heeft Google een last onder dwangsom opgelegd wegens het overtreden van de Wet bescherming persoonsgegevens. De dwangsom kan oplopen tot 15 miljoen euro. Uit onderzoek van het CBP blijkt dat Google persoonsgegevens van mensen die de zoekmachine gebruiken of van mensen die een website bezoeken waarop cookies van Google worden […]

Lees meer
25.11.14 PRIVACY

Cbp mag in meer gevallen boete opleggen

Op 24 november is een nieuwe wijziging van de Wbp naar de Tweede Kamer gestuurd. Als gevolg van deze wijziging mag het Cbp in meer gevallen een bestuurlijke boete opleggen aan overtreders van privacyregels. De nieuwe bevoegdheid versterkt het toezicht op de naleving en toepassing van wetten die het gebruik van persoonsgegevens regelen. Hierdoor kan […]

Lees meer

Leadgeneratie onder druk door Daisycon boete

Op 26 september 2014 heeft ACM bekend gemaakt dat zij in oktober 2013 Daisycon B.V. heeft beboet voor haar betrokkenheid bij het op grote schaal versturen van spamberichten. Het boetebesluit is opmerkelijk omdat Daisycon niet alleen als adverteerder en publisher maar ook als aanbieder van een affiliate netwerk wordt beboet. Met dit boetebesluit wordt het […]

Lees meer